کشف يک معبد باستاني در بزرگ‌ترين صحراي چين

به گزارش ميراث‌آريا (chtn) و به نقل از شينهوا، کاوش 2 ماهه باستان‌شناسان در منطقه خودمختار سين‌کيانگ چين منجر به کشف يک معبد باستاني شد که از يک سالن بزرگ، 3 راهرو ميدان‌مانند و يک مجسمه عظيم‌الجثه بودا برخوردار بوده و اطلاعات تازه‌اي در اختيار محققان گذاشت تا گسترش آيين بودا از هند تا چين را مورد مطالعه قرار دهند.

اين ويرانه‌ها که در جنوب صحراي «تاکلاماکان» به «واهه داماگو» شهرت دارد و يکي از پادشاهي‌هاي قديمي تمدن بودا متعلق به قرن سوم پيش از ميلاد در آن حکومت داشته، کشف شده‌اند. باستان‌شناسان نيز با توجه به نما اين ويرانه‌ها و آثار کشف‌شده در آن اعلام کردند که اين معبد متعلق به سلسله‌هاي پادشاهي جنوب و شمال بوده است.

سرپرست تيم تحقيق مدعي است، آنچه در اين منطقه کشف شده، نمونه‌اي واضح از نحوه گسترش و توسعه‌هاي نخستين آيين بودا از هندوستان به چين است.

وجود نقاشي‌هاي ديواري از ديگر نشانه‌هاي کشف‌شده در اين معبد است که طرح‌هاي از بودا و حيوانات گوناگون را نشان مي‌دهد. محققان اين نقاشي‌ها را سبک يونان بودايي مي‌دانند که پس از قرن ششم ميلادي در اين منطقه رواج يافته است.

به گزارش ميراث‌آريا، خانه‌هايي نيز در اطراف معبد کشف شد که در آن آثاري همچون کوزه‌هاي سفالي و چند سکه وجود داشت. به اعتقاد کارشناسان اين آثار بيانگر آن است که صحراي بزرگ چين سکونتگاهي بزرگ در هزاره‌هاي پيشين بوده است.
ص/109

انتهای پیام/

کد خبر 1391021922